Riktig bekledning og utstyr for langrennsturen

For å ha en behagelig opplevelse mens du driver med langrenn, er det viktig å ha riktig klær og utstyr. Dette inkluderer ski, støvler, bindinger, staver, hansker eller votter for å holde hendene varme, lue eller hodebånd for å holde hodet og ørene varme, og solbriller eller briller for å beskytte øynene mot solen og vinden. Det er også lurt å kle seg i lag, slik at du kan justere klærne etter behov for å holde en behagelig kroppstemperatur.

Se flere produkter i bunn av siden!

Skiklær - Klær til langrennsturen

Når man skal ut på skitur er det viktig å kle seg i lag for å holde seg varm og komfortabel. Det innerste laget skal gjerne transportere ut fuktighet som for eksempel ull. Mellomlaget skal være et isolasjonsmateriale, som fleece eller dun, for å holde på varmen. Ytterlaget skal være vind- og vannavstøtende, for å beskytte mot vær og vind. Hansker eller votter er smarte å ha for å holde seg varm og tørr på hender, samt lue eller pannebånd for å holde ører og hodet varmt. Tenk også på øynene når du er på tur da snøen reflekterer uv-strålene fra sola, så et par solbriller kan være med på at du unngår snøblindhet. Et par briller kan også være med å beskytte øynene mot snø og fokk.

Klassisk eller skøyteski

Når du velger langrennsski er det hovedsaklig to hovedtyper for preparerte løyper; klassisk ski og skate eller skøyteski. I tillegg finner du fjellski som passer bra for deg som skal gå utenfor preparerte løyper. Er du nybegynner når det kommer til skigåing kan vi anbefale deg å velge en ski med riktig spenning for godt feste. Velg ski som passer til ditt nivå og dine behov.

Skisko / skistøvler

Når du velger støvler, er det viktig å finne et par som sitter godt og er behagelige. Skisko skal være lette og fleksible, slik at du kan dytte deg av med hvert steg. Velg støvler som passer til dine føtter og dine ski, og få dem montert og justert av en trent tekniker.

Skistaver

Staver er viktige for å hjelpe deg med å holde balansen og å dytte deg fremover mens du driver med langrenn. Langrennski-staver skal være lette og justerbare, og du bør velge staver som passer til din høyde og det type skiing du skal gjøre.

AKTIVITETER

Vi har samlet nettbutikker med utvalg innen forskjellige sporter og aktiviteter på egne undersider. Slik blir det lettere for deg å finne fram i jungelen av nettbutikker. Rekkefølgen på butikkene er alfabetisk med noen anbefalte nettbutikker på toppen. Dette er en intern vurdering fra vår side.

Nettbutikker som selger sykler og sykkeltilbehør.

Butikker som tilbyr utstyr, tilbehør, sko og bekledning for et vellykket friluftsliv.

For trening hjemme på egenhånd.

Utvalg for ski, snowboard og vinterlek.

Nettbutikker med utvalg innen ballspill.

Bekledning for sport og friluftsliv.