Padel-tennis er en raskt voksende sport som kombinerer elementer fra tennis og squash. Den har blitt utrolig populær de siste årene, spesielt i Europa og Sør-Amerika. Her er en liten guide som beskriver hva padel-tennis er og hvorfor det er en sport på fremmarsj. Her kan du også se en del av utstyret som trengs for å komme i gang med Padel-tennis.

Les mer om padel lenger ned på siden eller klikk på denne linken

Hva er Padel-tennis?

Padel-tennis, vanligvis bare kalt padel, er en racketsport som spilles på en bane omtrent en tredjedel av størrelsen til en tennisbane. Banen er omgitt av glassvegger og metallgjerder, som betyr at ballen kan spilles av veggene i tillegg til direkte over nettet. Padel spilles som en double (to spillere mot to spillere) med en solid racket og en ball som ligner på en tennisball, men litt mindre.

Hvordan spilles Padel?

Her er de grunnleggende reglene for padel:
 • Serven: Som i tennis, starter hver poeng med en serv. Serven må gå over nettet og lande i diagonalt motsatt kvadrat. Den må også sprettes én gang før den slås.
 • Serving og rettigheter: En spiller får to forsøk på å starte poenget. Hvis de bommer begge gangene, går retten til motstanderen. Etter serven kan ballen spilles av veggene.
 • Poengtelling: Padel følger en lignende poengtelling som tennis. Du starter med 0-0 (love-all), og poengene øker med 15, 30, 40 og game. Ved uavgjort 40-40 kalles det "deuce," og et lag må vinne to poeng på rad for å vinne et game.
 • Veggene: En unik funksjon ved padel er bruk av veggene. Ballen kan spilles av veggene før den treffer bakken, og dette legger til strategiske elementer i spillet.
 • Dobbeltfeil: Hvis ballen treffer nettet på serven og deretter går ut av banen, regnes det som en dobbeltfeil, og motstanderen vinner poenget.
 • Vinnende slag: Som i tennis, må du slå ballen over nettet og innenfor banen for å score poeng. Ballen kan også spilles av veggene for å forvirre motstanderne.

Hvorfor er Padel-tennis på fremmarsj?

Padel-tennis opplever en betydelig vekst av flere grunner:
 • Lett tilgjengelighet: Padelbaner er relativt enkle og rimelige å bygge sammenlignet med tennisbaner, noe som har ført til økt tilgjengelighet.
 • Sosial sport: Padel er en sosial sport som ofte spilles som double, noe som gjør det til en flott måte å tilbringe tid sammen med venner og familie.
 • Enkel å lære: Sporten er enkel å komme i gang med, spesielt for de som allerede har en viss erfaring med tennis eller squash.
 • Lav skaderisiko: Padel har vanligvis lavere skaderisiko sammenlignet med sport som fotball eller basketball, noe som gjør det attraktivt for folk i alle aldre.
 • Profesjonell scene: Padel har også utviklet en profesjonell turneringsscene med store mesterskap og en voksende gruppe av profesjonelle spillere som tiltrekker seg oppmerksomhet.
 • Kommersiell støtte: Mange selskaper har investert i padel, og dette har bidratt til å øke sportens popularitet.
 • Alt i alt er padel-tennis en morsom, sosial og tilgjengelig sport som tiltrekker seg et stadig økende antall deltakere og fans over hele verden.

AKTIVITETER

Vi har samlet nettbutikker med utvalg innen forskjellige sporter og aktiviteter på egne undersider. Slik blir det lettere for deg å finne fram i jungelen av nettbutikker. Rekkefølgen på butikkene er alfabetisk med noen anbefalte nettbutikker på toppen. Dette er en intern vurdering fra vår side.

Nettbutikker som selger sykler og sykkeltilbehør.

Butikker som tilbyr utstyr, tilbehør, sko og bekledning for et vellykket friluftsliv.

For trening hjemme på egenhånd.

Utvalg for ski, snowboard og vinterlek.

Nettbutikker med utvalg innen ballspill.

Bekledning for sport og friluftsliv.